مهاجرت

مهاجرت از طریق تولد

وقتی کودکی متولد می‌شود، می‌تواند به واسطه رابطه خونی با شهروندان یا تولد در خاک یک سرزمین، شهروند یک کشور شود. در مورد اول، کودک شهروندی کشوری را کسب می‌کند که پدر و مادرش اهل آن هستند. در مورد دوم، کودک شهروند کشوری می‌‎شود که در آن به دنیا آمده است. حالت دوم را مهاجرت از طریق تولد نیز می‌نامند. اما آیا امکان مهاجرت از طریق تولد به همه کشورها وجود دارد؟ کدام کشورها این امکان را برای شهروندانش فراهم کرده‌اند؟ شرایط مهاجرت از طریق تولد چیست؟

در این مطلب، هر آنچه باید در مورد مهاجرت از طریق تولد بدانید برای‌تان خواهیم گفت. با دارالترجمه ساترا همراه باشید.

اخذ شهروندی با اصل خون

اخذ شهروندی با اصل خون یا jus sanguinis زمانی رخ می‌دهد که کودک تابعیت کشوری را اخذ می‌کند که پدر و مادرش شهروندی آن را دارند. اگر پدر و مادر شهروند دو کشور متفاوت باشند، می‌توانند ملیت کودک‌شان را انتخاب کنند. البته این انتخاب شهروندی باید طبق قانون کشور مورد نظر انجام شود.

در این نوع اخذ شهروندی جنسیت والدین اهمیت دارد. برای مثال، اگر فقط پدر کودک اهل امارات متحده عربی باشد، کودک می‌‍تواند شهروندی این کشور را اخذ کند. در این حالت، ملیت مادر اهمیت چندانی ندارد. از این رو، اگر زن اهل امارات متحده عربی باشد، اما با مردی خارجی ازدواج کرده باشد، فرزندشان ملیت امارات متحده عربی را نخواهد داشت.

شهروندی نسل به نسل منتقل می‌شود و نوه و نتیجه‌های کودک نیز در آینده می‌توانند ملیت او را داشته باشند. در این مورد، وقتی درخواست اخذ شهروندی ارائه می‌شود، کودک باید رابطه‌اش را و شهروندی کشور منتخب والدینش را تأیید کند.

اصل شهروندی با اصل خاک

در اخذ شهروندی با اصل خاک (jus soil)، اگر کودک خارج از کشور به دنیا بیاید، به طور خودکار، شهروند آن کشور خواهد شد، فارغ از آنکه پدر و مادرش اهل کجا هستند. البته این مسئله در مورد همه کشورها صدق نمی‌کند و فقط ۶۴ کشور هستند که چنین حقی را به فرزندان می‌دهند.

بنابراین در مورد این مهاجرت نیز قانون کشور مقصد بسیار مهم است. برای مثال، بر اساس قوانین ایالات متحده آمریکا، همه کودکانی که در آمریکا به دنیا می‌آیند، شهروند این کشور خواهند بود. اما در مورد کشورهای اروپایی، قوانین متفاوت است و برخی از کشورها صرف تولد، به او شهروندی نمی‌دهند و برخی دیگر تحت شرایط خاصی شهروندی را به کودک می‌دهند. در کشور فرانسه، کودکانی که پدر و مادر خارجی دارند فقط زمانی شهروند فرانسه خواهند بود که سیزده سال در این کشور زندگی کرده باشند. ایرلند آخرین کشور اروپایی بود که امکان مهاجرت از طریق تولد را لغو کرد. از سال ۲۰۰۵، والدین این کودکان باید اثبات کنند که چهار سال قبل از تولد فرزندشان در ایرلند زندگی کرده‌اند.

جالب است بدانید که کودکان دیپلمات‌ها نمی‌توانند شهروند کشور مقصد باشند.

مهاجرت از طریق تولد به کدام کشورها امکان‌پذیر است؟

در قوانین برخی از کشورها، مهاجرت از طریق تولد امکان‌پذیر است. در ادامه، از برخی از این کشورها برای‌تان گفته‌ایم.

مهاجرت به بحرین

اگر پدر در بحرین متولد شده باشد، کودک متولدشده شهروند بحرین خواهد بود.

مهاجرت به کلمبیا

اگر والدین اقامت قانونی کلمبیا را داشته باشند، کودک نیز شهروند کلمبیا خواهد بود.

مهاجرت به مالزی

حداقل یکی از والدین باید اهل مالزی باشند تا کودک شهروند مالزی باشد.

مهاجرت به انگلستان

کودک در سن ده سالگی شهروند انگلستان خواهد شد. این اتفاق زمانی می‌افتد که حداقل یکی از والدین اقامت انگلستان را داشته باشند.

مهاجرت به آلمان

حداقل یکی از والدین کودک باید اقامت آلمان را داشته باشند تا کودک‌شان شهروند آلمان شود. در واقع، باید سه سال از اقامت دائم‌شان و هشت سال از زمان زندگی‌شان در آلمان گذشته باشد.

مهاجرت به یونان

والدین کودک باید ۵ سال قبل از تولد کودک در یونان زندگی کرده باشند تا بتوانند شهروندی این کشور را برای کودک‌شان دریافت کنند.

مهاجرت به اسپانیا

حداقل یکی از والدین باید در اسپانیا به دنیا آمده باشند تا فرزندشان نیز شهروند این کشور شود.

مهاجرت به لوکزامبورگ

حداقل یکی از والدین باید در لوکزامبورگ به دنیا آمده باشند. جالب است بدانید که به دنیا آمدن والدین در این کشور کافی است و لازم نیست شهروند لوکزامبورگ باشند.

اگر پدر و مادر کودک مشخص نباشند، کودک شهروند این کشور خواهد شد.

اگر پدر و مادر اهل لوکزامبورگ نباشند و قرزندشان در این کشور به دنیا بیاید، بعد از گذشت ۱۸ سال، تحت شرایط مشخصی، شهروند این کشور خواهند شد.

مهاجرت به پرتغال

یکی از والدین باید حداقل یک سال، تحت شرایط قانونی، در این کشور زندگی کرده باشند.

مهاجرت به فرانسه

حداقل یکی از والدین باید در فرانسه به دنیا آمده باشند. اگر والدین فرانسوی نباشند و فرزندشان در این کشور به دنیا بیاید، باید ۱۳ سال از تولد فرزندشان بگذرد تا بتوانند تحت شرایط مشخصی، شهروندی را برای فرزندشان اخذ کنند.

مهاجرت به ایتالیا

برای مهاجرت به ایتالیا نیز می‌توانید از طریق تولد اقدام کنید.

برای دریافت ویزای هر کدام از این کشورها، باید اسناد و مدارک‌تان را به دارالترجمه زبان مورد نظرتان ببرید. برای مثال، برای مهاجرت به ایتالیا، باید به  دارالترجمه ایتالیایی مراجعه کنید و اسناد و مدارک‌تان را ترجمه رسمی کنید.

سخن آخر

تا به اینجا، با نکات مربوط به مهاجرت از طریق تولد آشنا شدید. همانطور که مشاهده کردید، قوانین مشخصی برای مهاجرت از طریق تولد در هر کشور وجود دارد. بنابراین اگر قصد دارید به این شیوه مهاجرت کنید، باید این قوانین را بشناسید تا به هدف‌تان برسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن