مشاغل ممنوعه برای اتباع خارجی در ترکیه
مشاغل ممنوعه برای اتباع خارجی در ترکیه باعث شده است تا بسیاری از افراد در مورد مهاجرت کاری به ترکیه نگران شوند. طبق ماده ۶ قانون نیروی کار بینالمللی، متقاضیانی که برای درخواست مشاغل ممنوعه برای مهاجرت کاری اقدام میکنند، برای شهروندی ترکیه رد خواهند شد. این کشور دارای فرصتهای شغلی بسیاری برای اتباع خارجی است که باعث شده است که مقصد مهاجرتی خوبی برای افراد مهاجر باشد. اما این افراد نمیتوانند در همه مشاغل در ترکیه مشغول به کار شوند. لازم به ذکر است که شما برای مهاجرت به ترکیه، نیاز دارید تا اسناد و مدارک خود را ترجمه کنید. دارالترجمه ترکی ساترا، خدمات ترجمۀ رسمی را با بهترین کیفیت و بدون نیاز به مراجعۀ حضوری، به شما ارائه میدهد.
در راستای گسترش و پیشرفت اقتصادی دولت ترکیه، این کشور تبدیل به مقصدی برای مهاجرت کاری شده است که بسیاری از افراد مهاجر نمیتوانند از این مقصد مهاجرتی صرفنظر کنند. اما برخی از مشاغل ممنوعه برای اتباع خارجی در ترکیه باعث شده است تا محدودیتهایی برای برخی از مشاغل به وجود آید.
مشاغل ممنوعه برای اتباع خارجی در ترکیه عبارتند از:
- دندانپزشکی
- داروسازی
- پرستاری
- دامپزشکی
- دفتر اسناد رسمی
- شرکت حقوقی
- ماموران امنیتی
- راهنمای گردشگری
- ترخیص کالا از گمرک
- کارگزاری در بورس
- مشاغل دریایی ماند کاپیتان، غواصی، صادرکننده ماهی و غیره.
فهرست
شرایط کلی برای کار کردن اتباع خارجی در ترکیه
- در چهارچوب قوانین بینالمللی، اتباع خارجی حق اشتغال در کشور ترکیه را دارند، اما طبق قانون اساسی ترکیه، برخی از مشاغل برای اتباع خارجی ممنوع هستند.
- طبق قانون بینالمللی ترکیه همه اتباع خارجی باید دارای مجوز کار از وزارت خانواده، کار و تامین اجتماعی باشند.
- اگر اتباع خارجی بدون مجوز مشغول به کار در ترکیه شوند، مشمول جریمه میشوند.
- شغلی که اتباع خارجی برای آن درخواست مجوز کار را دارند باید حداقل پنج شهروند ترکیهای در آنجا مشغول به کار باشند.
مشاغل پرتقاضا در ترکیه کدامها هستند؟
- آموزش: تدریس یکی از بهترین شغلهایی است که افراد مهاجر میتوانند برای مهاجرت به ترکیه از آن استفاده کنند مخصوصاً در زمینه زبان عربی و زبان انگلیسی.
- تحلیل دادهها: بسیاری از شرکتهای ترکیهای به کارشناسان تحلیل دادهها و فرمولاسیون راهبردهای تجاری نیاز دارند.
- برنامهنویسی و توسعه وب: توسعهدهندگان و برنامهنویسان برای توسعه وبسایتها و اپلیکیشنها بسیار مورد تقاضا هستند.
- طب انسانی: برای کسانی که در رشته طب انسانی فارغالتحصیل شدهاند، فرصتهای شغلی فراوانی در ترکیه وجود دارد.
- حسابداری: حسابداری یکی از پرتقاضاترین مشاغل در ترکیه است و برای استخدام در این شغل باید به زبان انگلیسی مسلط باشید و تجربه کافی را در این زمینه داشته باشید.
- مهندس هوانوردی: افرادی که دارای مدرک مهندسی هوانوردی هستند میتوانند برای اشتغال در ترکیه درخواست مجوز کار داشته باشند.
شرایط کار کردن در ترکیه
- شیوایی در زبان ترکی یکی از پیش نیازهای ضروری برای برقراری ارتباط با همکاران و مراجعین است.
- اتباع خارجی برای کار کردن در ترکیه باید دارای پاسپورت معتبر، عمس پرسنلی و یک کپی از مدارک کاری ارائه کنند.
- اتباع خارجی باید دارای دعوت نامه رسمی کاری از طرف کارفرما باشند.
- برای به دست آوردن فرصت شغلی در ترکیه، اتباع خارجی باید مدرک بیمه سلامت را نیز ارائه کنند.
- ترجمه رسمی مدارک باید به ترکیه ارسال شود.
- ارائه عدم سوءسابقه نیز برای گزارش هر گونه ارتکاب جرم ضروری است.
- در بسیاری از شغلها باید به زبان انگلیسی نیز مسلط باشید.
نکات مهم برای کار کردن در ترکیه
با اشتغال در مشاغل ممنوعه برای اتباع خارجی در ترکیه و اشتغال به صورت غیر قانونی با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد که در ادامه شما را با این مشکلات آشنا میکنیم:
مهمترین چیزی که باید در مورد کار کردن در ترکیه بدانید این است که در این کشور تنها به شرطی میتوانید مشغول به کار شوید که دارای ویزای کاری باشید. همچنین کارفرما باید برای شما بیمه پزشکی صادر کند. همچنین قبل از اینکه ویزای کار را داشته باشید باید دارای مجوز کار در ترکیه باشید. این مجوز توسط وزارت کار در آنکارا و به صورت آنلاین ارائه میشود. برای ادامه روند مهاجرتی و امضای اوراق باید به دفتر خدمات مهاجرتی ترکیه مهاجرت کنید.
در اینجا شرایط خاصی برای تعدادی از متخصصان خارجی ارائه شده است: برای مثال، صاحب یک کسبوکار نمیتواند یک فرد خارجی را استخدام کند مگر آنکه ۵ شهروند ترکیهای را از قبل استخدام کرده باشد.
حرف پایانی
در این مقاله در مورد مشاغل ممنوعه برای اتباع خارجی در ترکیه صحبت کردیم و شما را با شرایط کلی کار کردن در ترکیه آشنا کردیم. برای کار کردن در ترکیه باید قوانین مربوط به کار در ترکیه را رعایت کنید. در صورت رعایت نکردن این قوانین از کشور ترکیه اخراج خواهید شد. بعد از اخراج از ترکیه به مدت ۵ سال نمیتوانید وارد کشور ترکیه شوید. حتی اگر کارفرمایی در ترکیه به شما پیشنهاد کرد که بدون رعایت قوانین مشغول به کار شوید به هیچ وجه آن را قبول نکنید. در بهترین حالت ممکن است به شما حقوق پرداخت شود و در بدترین حالت ممکن است کسی شما را گزارش دهد که در این صورت اخراج خواهید شد.