مهاجرت به خارج از طریق ویزای همراه
اگر میخواهید اعضای خانوادهتان را با خودتان به کشور دیگری ببرید، باغید ویزای همراه دریافت کنید. با ویزای همراه، میتوانید در کنار همسر و فرزندانتان برای ساختن آیندهای بهتر در کشور دیگر تلاش کنید. اما ویزای همراه چیست؟ شرایط دریافت آن چگونه است؟ ویزای همراه به چه کسانی تعلق میگیرد؟ در این مطلب، هر آنچه باید در مورد مهاجرت به خارج از طریق ویزای همراه بدانید برایتان خواهیم گفت. با دارالترجمه ساترا همراه باشید.
فهرست
ویزای همراه چیست؟
ویزای همراه (Dependant visa) از اسنادی است که به شخص دارنده ویزا اجازه میدهد تا کودکان و همرش را به صورت قانونی با خودش به کشور مقصد ببرد. ویزای همراه شرایط زیر را فراهم میکند:
- پیوستن اعضای خانواده شخص دارنده ویزا به او
- سفر کردن
- تحصیل در نهادهای آموزشی (در برخی از موارد)
- کار کردن (در برخی از موارد)
انواع ویزای همراه چیست؟
به طور کلی، دو نوع ویزای همراه وجود دارد. در ادامه، از انواع ویزای همراه برایتان گفتهایم.
- ویزای موقت
- ویزای دائم
توجه داشته باشید که با استفاده از ویزای موقت، همسر یا پارتنر دارنده ویزای اصلی میتواند مدت زمان محدودی را در روز کار کند. اما اگر در خواست اقامت دائم را بدهد و آن را دریافت کند، این محدودیتها از بین میرود.
کدام کشورهایی ویزای همراه صادر میکنند؟
کشورهای متعددی ویزای همراه را برای اشخاص صادر میکنند. شرایط هر کدام از این کشورها برای صدور ویزای همراه و شرایط اشخاص در این کشورها متفاوت است. برای مثال، کانادا، آلمان، اتریش، استرالیا، دانمارک، فرانسه، ایتالیا، مجارستان، فنلاند، انگلستان، ایالات متحده آمریکا، هلند از کشورهایی هستند که ویزای همراه را برای اشخاص صادر میکنند.
چه کسانی میتوانند ویزای همراه دریافت کنند؟
همسر، فرزندان، فرزند خواندگان و در برخی از موارد خاص، والدین شخص میتوانند ویزای همراه دریافت کنند. برای دریافت ویزای همراه، باید یک سری شرایط و معیارهای مشخصی محقق شود. در ادامه، از این معیارها برایتان گفتهایم.
- همراه باید همسر یا پارتنر دارنده ویزای اصلی باشد.
- اگر همراه همسر است، باید با یکدیگر ازدواج کرده باشند.
- اگر قرار است کودکی را با خودتان ببرید، آن کودک باید متعلق به خودتان یا همسرتان باشد.
- کودک همراه باید زیر ۱۸ سال باشد.
- کودک همراه نباید ازدواج کرده باشد.
- والدین فقط در صورتی میتوانند ویزای همراه دریافت کنند که مشکلی مالی یا جسمی در کشور خودشان داشته باشند.
مدارک لازم برای اخذ ویزای همراه چیست؟
برای اخذ ویزای همراه، باید یک سری اسناد و مدارک را فراهم و ترجمه کنید. در ادامه، از مدارک لازم برای اخذ ویزای همراه برایتان خواهیم گفت.
- شناسنامه و کارت ملی
- پاسپورت
- عکس پرسنلی
- گواهی عدم سوء پیشینه (اعتبار گواهی عدم سوء پیشینه محدود است، از این رو، باید زمانی آن را دریافت کنید که قرار است به سفارت کشور مورد نظرتان ارائهاش دهید)
- مدارک ازدواج
- گواهی تمکن مالی (این گواهی را از بانک مورد تأیید سفارت کشور مورد نظرتان دریافت کنید)
- گواهی تولد
- اسناد و مدارک حاکی از تمکن مالی شخص دارنده ویزا
در برخی از موارد و بسته به قوانین کشور مورد نظرتان، شاید لازم باشد اسناد و مدارک دیگری را نیز ارائه دهید. بنابراین پیش از مراجعه به سفارت، مدارک و اسناد لازم را برای دریافت ویزای همراه بررسی کنید.
چگونه ویزای همراه دریافت کنیم؟
برای دریافت ویزای همراه، باید یک سری مراحل مشخصی را طی کنید. در ادامه، از این مراحل برایتان گفتهایم.
در قدم اول، باید اسناد و مدارک مورد نیاز را تهیه کنید.
- همه اسناد و مدارک را به زبان مورد نظر سفارت کشور مقصدتان ترجمه کنید.
- فرم درخواست ثبت نام را پر کنید.
- هزینه لازم را برای دریافت ویزا پرداخت کنید.
- به سفارت کشور مورد نظرتان مراجعه کنید. (اگر کشور مورد نظرتان در ایران سفارت ندارد، باید به سفارت کشور مورد نظرتان در کشور مقصد مراجعه کنید)
- مسئول سفارت باید اسناد و مدارکتان را تأیید کند.
- بعد از اخذ تأییدیه سفارت، میتوانید ویزای همراه را دریافت کنید و راهی کشور مقصدتان شوید.
هزینه دریافت ویزای همراه چقدر است؟
هزینه دریافت ویزای همراه در هر کشور متفاوت است. برای مثال، برای دریافت ویزای همراه انگلستان باید تقریباً دو هزار یورو بپردازید و برای اخذ ویزای همراه آلمان، باید کمتر از صد دلار بپردازید. بنابراین پیش از مراجعه به سفارت، بهتر است در این باره تحقیق کنید.
سخن آخر
تا به اینجا، با ویزای همراه و شرایط دریافت آن آشنا شدید. برای اخذ ویزای همراه، باید یک سری اسناد و مدارک را به سفارت کشور مورد نظرتان ارائه دهید تا شرایط مهاجرت برایتان فراهم شود. فرزندان زیر ۱۸ سال و همسر شخص دارنده ویزای اصلی میتوانند ویزای همراه دریافت کنند و به کشور مقصد بروند. ویزای همراه میتواند موقت یا دائم باشد، همچنین شرایط هر کدام از این دو نوع ویزا نیز بسته به قوانین کشور مقصد متفاوت است. برخی از کشورها به دارندگان ویزای همراه اجازه کار و تحصیل میدهند و برخی دیگر این اجازه را به همراهان نمیدهند. اما به طور کلی، برای اخذ ویزای همراه، باید اسناد و مدارکی را حاکی از تمکن مالیتان برای تأمین معاش خودتان و خانوادهتان ارائه دهید.