مهاجرت

ویزای تحصیلی چیست؟

یکی از انواع ویزا و راههای ورود به دیگر کشورها اخذ ویزای تحصیلی است.برای متقاضیانی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند این ویزا  یکی از منطقی‌ترین راه های خروج از کشور است و طرفداران خاص خود را دارد، چرا که دانشجویان با این ویزا میتوانند با کمترین هزینه از کشور خارج شده و پایه های اقامت خود را در کشوری دیگر محکم کنند و از طرفی چون برای تحصیل مهاجرت میکنند احتمال گرفتن ویزا برای این افراد بسیار بالاست. با اخذ این ویزا دانشجو برای اقامت در کشور مقصد به مدارک دیگری جهت تایید شهروندی یا مهاجرت به کشور مقصد احتیاج ندارد. برای گرفتن ویزای تحصیلی اول باید پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد تحصیل و در رشته مورد نظر بگیرید، پس باید بدانید که به کدام دانشگاه می خواهید بروید و خیال تحصیل در چه رشته ای را دارید.

مراحل تحصیل در دانشگاه های خارجی

  • مرحله‌‌ی اول ارائه‌ی درخواست برای ویزای می‌باشد که از طریق سایت اداره مهاجرت کانادا می‌توانید با انتخاب هر ایالت یا منطقه تمامی مراکز آموزشی آن را مشاهده کنید. نکته‌ی قابل توجه در این مرحله این است که متقاضی بایستی هم شرایط و معیارهای خود  در انتخاب دانشگاه و هم هزینه های تحصیل در دانشگاه مقصد را در نظر بگیرد.
  • برای اخذ پذیرش از بسیاری از مدارس و دانشگاههای کانادا نیاز به کسب نمره و مدرک زبان دارید. افراد متقاضی تحصیل در خارج از کشور به نسبت هر دانشگاهی که پذیرش گرفته‌اند باید از یک سطح نرمال و قابل قبولی از دانش زبان برخوردار باشند و حتی در اکثر موارد داشتن مدرک زبان الزامی است. به طور مثال اگر شما خواستار ویزای تحصیلی کشورهای آلمان و یا اتریش هستید حتما باید مدرک زبان آلمانی را گرفته باشید و یا اگر در صدد اخذ ویزای تحصیلی کانادا هستید باید حد نصاب نمره تافل را کسب کرده باشید.
  • مرحله‌ی بعد بالا بردن مهارت های علمی است، گاهی برای ورود به دانشگاه های یک کشور باید به ملزومات علمی آن دانشگاه دست پیدا کنید. بدین معنی که چنانچه شما قصد تحصیل در کشوری توسعه یافته را دارید باید در ابتدا و قبل از ورود به دانشگاه‌های کشور مقصد، سطح دانش خود را بالا برده و به تهیه مقالات علمی و شرکت کردن در کنفرانس‌های بین‌المللی، شرکت کردن در همایش‌های بین‌المللی بپردازید و این موضوع سبب می‌شود شانس پذیرش شما در دانشگاه مربوطه بیشتر از دانشجوهایی باشد که دارای مقالات و کنفرانس‌های بین‌المللی نیستند.
  • این مرحله به عنوان مهم‌ترین مرحله از مراحل اخذ ویزای تحصیلی می‌باشد ،چرا که باید در این مرحله فرم پذیرش به دقت تکمیل گردد.متقاضی می‌تواند فرم درخواستی را از سایت دانشگاه به صورت آنلاین دریافت و تمکیل کند.
  • در مرحله‌ی آخر فرد متقاضی اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی باید مدارکی که دانشگاه از او درخواست کرده است را تهیه و به دانشگاه مورد نظر ارسال کند. همه ی این مدارک باید قبل از ارسال در دفاتر رسمی ترجمه شوند.

ویزای تحصیلی کانادا

پرچم کانادا

درباره کانادا

کشور کانادا با مساحت ۹۹۸۴۶۷۰ کیلومتر مربع، پس از روسیه، دومین کشور وسیع جهان است. در این کشور پهناور تنها در حدود چهل میلیون نفر زندگی می‌کنند، در نتیجه تراکم جمعیت در کانادا کم و فاصله شهرها از یکدیگر نسبتا زیاد است. کانادا، شمالی‌ترین کشور قاره آمریکاست و تنها یک همسایه ( ایالت متحده آمریکا ) دارد. وسعت زیاد، بارندگی‌کافی و بهره برداری مناسب، باعث شده از نظر تولید و صادرات محصولات کشاورزی و منابع طبیعی، کانادا در جایگاه بالایی قرار گیرد. معادن و ذخایر طبیعی فراوانی در این کشور وجود دارد و از این نظر نیز کانادا جایگاه ویژه ای در جهان دارد. کانادا از بهترین کشورهای جهان برای تحصیل است. این کشور تا دسامبر ۲۰۱۵ پذیرای حدود ۳۵۶۰۰۰ دانشجو از ۱۸۵ کشور مختلف بوده است. مزیت‌هایی مانند کیفیت بالای آموزش، ارائه‌ی مدارک معتبر جهانی و شرایط اجتماعی پایدار و امن، باعث قرارگرفتن کانادا در این جایگاه شده‌اند. با وجود جشن‌های تابستانی، ورزش‌های زمستانی، طبیعت و مناظر متنوع، ورزش‌ها، فرهنگ‌ها و غذاهای مختلف عجیب نیست که تحصیل در کانادا طرفداران زیادی در سراسر دنیا داشته باشد.

سیستم آموزشی کانادا

کشور کانادا سیستم آموزشِ جمعی قوی و مجهزی دارد که عمدتاً به شکل استانی ( ایالتی ) مدیریت می‌شوند. برخی جنبه‌های سیستم آموزشی کانادا بین استان‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد، اما از آنجا که سیستم آموزشی تحت نظارت دولت فدرال قرار دارد، استانداردهای آموزشی در سراسر کشور تا حد زیادی یکپارچه باقی می‌مانند. در کشور کانادا هم سیستم آموزش همگانی و هم سیستم آموزش خصوصی وجود دارد. دولت کانادا به نحوی قابل‌توجه به مقوله‌ی آموزش از پایه‌ی مهدکودک تا سطوح دانشگاهی یارانه تخصیص می‌دهد. بدین معنی که به‌طور متوسط ۶ درصد از کل تولید ناخالص داخلی (GDP) خود را صرف امور آموزشی می‌کند. بنابراین کانادا بیشتر از همه‌ی کشورهای دیگرِ عضو سازمان همکاری و توسعه‌ی اقتصادی (OECD) در بحث آموزش هزینه می‌کند.

سیستم آموزشی کانادا

کشور کانادا طی چند سال گذشته با استقبال فزاینده طالبان علم و دانش از سرتاسر جهان مواجه شده‌است. کشوری با نظام آموزشی دو زبانه ( انگلیسی- فرانسه ) در کنار بهره‌مندی از بالاترین استانداردهای آموزشی و تحقیقاتی روز دنیا به یکی از ۵ مقصد اصلی دانشجویان و دانش آموزان برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا تبدیل شده است.

مهم‌ترین و البته شرط نخست دریافت ویزای تحصیلی کانادا، داشتن پذیرش تحصیلی از مدرسه، کالج، دانشگاه و یا یک موسسه آموزش عالی در این کشور است؛.  بنابراین پس از دریافت نامه پذیرش یا اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا و یا یکی از مدارس این کشور قادر خواهید بود برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید.

ویزای دانشجویی‌ و دانش‌آموزی‌کانادا

برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا  (دانشجویی و دانش‌‌آموزی) رعایت نکاتی که شانس کسب آن را زیاد کند لازم است. به عنوان مثال دانش آموزان یا دانشجویانی که می خواهند ویزای تحصیلی و پذیرش از دانشگاه ها یا کالج های کانادا را بدست آورند نباید گپ تحصیلی داشته باشند زیرا آفیسر سفارت کانادا به گپ تحصیلی حساسیت زیادی دارد و در صورتی که متقاضی مهاجرت سن عرفی تحصیل در آن مقطع تحصیلی را نداشته باشد، برای وی ویزای تحصیلی صادر نمی نماید. در مقطع کارشناسی ارشد اگر فرد متقاضی زیر ۳۰ سال سن داشته باشد گپ تحصیلی و خلاء چند ساله را بایستی با سابقه کار تکمیل نماید.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا

  • نامه پذیرش تحصیلی از یک موسسه معتبر
  • در صورتی که قصد ادامه تحصیل در استان کبک را داشته باشید ارائه‌ی نامه‌ی  CAQ‌(گواهی پذیرش کبک) به سفارت کانادا الزامی است.
  • اسکن صفحات پاسپورت جدید و نیز اسکن صفحات پاسپورت قبلی در صورت موجود بودن
  • یک قطعه عکس ۳/۵ در ۴/۵
  • تهیه مدارکی که نشان دهد تمکن مالی دارید، متقاضی پس از گرفتن پذیرش تحصیلی و ارائه درخواست برای اخذ ویزا باید به سفارت ثابت کند که از پس هزینه­ های تحصیل در دانشگاه و زندگی در کشور مدنظر برمی­آید.در واقع شما بایستی نشان دهید که پول کافی برای پرداخت شهریه، مخارج زندگی و هزینه های برگشت به کشور خود را دارید.
  • نامه سابقه کاری همراه با بیمه در راستای مدرک تحصیلی
  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • گواهی پایان دوره سه سال متوسطه (به همراه ترجمه رسمی)
  • گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی (به همراه ترجمه)
  • گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد (به همراه ترجمه)

نکته: داشتن سابقه‌ی کاریمرتبط با رشته‌ی تحصیلی تاثیر بسزایی بر تایید صلاحیت فرد برای اخذ ویزا دارد از ‌آنجاییکه نشان می‌دهد شخص عملا از علم خود استفاده کرده و از سطح سواد و تجربه‌ی کافی برخوردار است.

  • ارائه ی مدارک هویتی مثل شناسنامه
  • گواهی سلامت
  • ارائه‌ی رزومه به زبان انگلیسی
  • برنامه تحصیلی study plan

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن