مهاجرت

ویزای شینگن ۲۰۲۵: راهنمای جامع دریافت ویزای شینگن

اگر قصد سفر به کشورهای اروپایی را داشته باشید، حتماً اسم ویزای شینگن به گوش‌تان خواهد خورد. ویزای شینگن از انواع ویزای اروپا است که امکان تردد به کشورهای مختلف را برای‌تان مهیا می‌کند. اما ویزای شینگن چیست؟ با داشتن ویزای شینگن به کدام کشورها سفر کنیم؟ شرایط و مراحل دریافت ویزای شینگن چیست؟ در ادامه این مطلب، هر آنچه باید در مورد ویزای شینگن و مراحل دریافت آن بدانید برای‌تان خواهیم گفت. با دارالترجمه ساترا همراه باشید.

شینگن چیست؟

شینگن یا شنگن پیمانی است که به موجب آن تعدادی از کشورهای اروپایی از مرزی واحد برخوردارند و شهروندان خارج از این پیمان برای سفر و اقامت ملزم به اخذ ویزایی موسوم به ویزای شنگن هستند. به عبارت دیگر، ویزای شینگن یک نوع ویزای کوتاه مدت است که به دارنده آن اجازه می‌دهد در هر یک از ۲۶ کشور منطقه شینگن، تا ۹۰ روز برای اهداف گردشگری و تفریح اقامت داشته باشند. ویزای شینگن، رایج‌ترین ویزای اروپائی است و این اجازه را به دارنده آن می‌دهد که وارد کشورهای حوزه شینگن شود، در این کشورها آزادانه سفر کند و از یکی از کشورهای حوزه شینگن خارج شود. لیست ۲۶ کشور عضو پیمان شنگن عبارت است از:

اتریش مجارستان نروژ
بلژیک ایسلند لهستان
جمهوری چک ایتالیا پرتغال
دانمارک لتونی اسلواکی
استونی لیختن اشتاین اسلوونی
فنلاند لیتوانی اسپانیا
فرانسه لوکزامبورگ سوئد
آلمان مالت سوئیس
یونان هلند

قدم اول در گرفتن ویزای شینگن این است که باید بدانید به چه نوع ویزایی نیاز دارید. بسته به هدف شما از سفر به منطقه‌ی شینگن ویزاهای متفاوتی ارائه می‌شود. برای مثال ویزای توریستی شینگن، ویزای کاری شینگن، ویزای فعالیت‌های ورزشی یا فرهنگی، ویزای رسمی، ویزای علمی، ویزای تحصیلی شینگن و ویزای ملاقات با خانواده یا دوستان. پس برای سرعت بخشیدن به روند کارتان اول از همه هدف از سفر و نوع ویزایی که می‌خواهید برای اخذ آن اقدام کنید را مشخص کنید.

دریافت ویزای شینگن برای ورود به همه کشورهای عضو شینگن

بسیاری تصور می‌کنند که یک ویزا به معنی تضمین ورود به محدوده ی شنگن است ، اما یک ویزای شنگن فقط به معنی تضمین رسیدن به یکی از مرزهای شنگن است ، نه بیشتر. پس از آن مقامات مرزی شنگن تصمیم می گیرند که به شما اجازه ی ورود داده و یا به دلایلی از ورودتان به محدوده‌ی شنگن جلوگیری به عمل آورند و شما را به کشوری که از آن آمده‌اید اخراج کنند.

کشورهای عضو شینگن
کشورهای عضو شینگن

مقامات مرزی شنگن به طور قانونی می توانند حتی در صورت دارا بودن ویزای معتبر، از ورود شما به شنگن جلوگیری به عمل آورده و شما را به کشوری که از آن امده‌اید اخراج کنند. برای مثال ممکن است فرد با ارائه‌ی مدارک جعلی و یا تقلبی دیگری در سفارتخانه موفق به گرفتن ویزا شده باشد. به همین دلیل مرزهای ورودی شنگن این حق را دارند که همه‌ی مسافرین ورودی دارای ویزا را مجددا تحت کنترل قرار دهند و در صورتی که دارای شرایط ورود نباشند از ورود آنها به محدوده‌ی شنگن جلوگیری به عمل آورند.

انواع ویزای شینگن چیست؟

ویزای شنگن این امکان را به فرد می‌دهد تا برای مدت زمان و شرایطی مشخص که بر اساس ماهیت و هدف سفر تعیین می‌شود، به هر یک از کشور های عضو پیمان شنگن سفر کند. این ویزا بر اساس هدف سفر، نوع ورود و مدت زمان اقامت به چند نوع تقسیم می‌شود:

  • ویزای شینگن ترانزیت : دارنده‌ی این ویزا حق خارج شدن از فرودگاه را ندارد و صرفاً می‌تواند در یکی از فرودگاه‌های شنگن هواپیمای خود را عوض کند و راهی کشوری در خارج از شنگن شود. این ویزا برای مسافرانی مناسب است که مبدأ و مقصدشان هیچ‌کدام از کشورهای شینگن نیست ولی مجبور هستند که پرواز خود را در یکی از فرودگاه‌های منطقه‌ی شینگن تعویض کنند.
  • ویزای شینگن عبور: دارنده‌ی این ویزا طی مدت زمان حداکثر ۵ روز حق خروج از کشور حوزه شنگن را دارد.
  • ویزای شینگن بازدید: این نوع ویزا برای اقامت کوتاه مدت در هر کشور عضو منطقه شنگن صادر می‌شود و مدت زمان مجاز بازدید در کشور‌های منطقه شنگن، در این ویزا ثبت خواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای شینگن چیست؟

برای دریافت ویزای شنگن، می‌توان درخواست آن را به هر یک از کشورهای عضو این پیمان ارائه کرد. درخواست ویزا از طریق سفارت‌خانه‌های این کشورها در ایران امکان‌پذیر است. با این حال شانس دریافت ویزای شنگن با توجه به کشوری که قصد ورود به آن را دارید متفاوت است. آلمان معمولاً دشوارترین کشور برای ورود به حوزه‌‌ی شنگن است. بهترین راه،‌ درخواست ویزا از طریق سفارت کشورهای توریستی نظیر ایتالیا، اسپانیا یا یونان است.

  • امضا و پرکردن فرم درخواست ویزا (َApplication Form)، فرم درخواست ویزای شینگن باید توسط متقاضی و در دو نسخه چاپ و تکمیل شود. توجه داشته باشید که هر یک از اعضای خانواده باید به طور جداگانه این فرم را پر کنند.

دانلود نمونه فرم فرم تقاضای شینگن

این فرم رایگان است و باید به یکی از زبان‌های انگلیسی یا آلمانی نوشته و تکمیل شود.[/box]

  • تهیه‌ی دو قطعه عکس: این عکس در اندازه ۳*۴ تهیه شود و بیشتر از سه ماه از تصویربرداری آن سپری نشده باشد و بر اساس ویژگی‌هایی که برای صدور ویزا از شما خواسته می‌شود، گرفته شده باشند. برای ملاحظه مشخصات عکس مورد نیاز به این آدرس مراجعه کنید.
  • ارائه‌ی پاسپورت معتبر: گذرنامه‌ی متقاضی هنگام خروج از کشور حوزه‌ی شنگن باید ۳ ماه اعتبار داشته باشد. به عبارتی، اعتبار آن باید حدود ۶ ماه یا بیشتر از این مدت باشد. روادید‌های موجود در پاسپورت و همچنین ارائه‌ی پاسپورت‌های قدیمی نیز در روند اخذ ویزای شینگن مهم هستند.
  • توصیف برنامه‌ی سفر یا هدف از سفر به منطقه‌ی شینگن: توضیحاتی که متقاضی در مورد سفر، اهداف، تاریخ پرواز و زمان ورود و خروج خود می‌دهد. چنانچه برنامه سفر غیر منطقی باشد می‌تواند به ریجکت یا رد ویزای شما بیانجامد. با مشخص کردن هدف از سفر به منطقه‌ی شینگن به افسران ویزا کمک می‌کنید که راحت‌تر برای اعطای ویزا به شما تصمیم‌گیری کنند.
  • داشتن بیمه‌ی مسافرتی: بیمه‌ی درمانی مورد نیاز برای ویزای شینگن بایستی دارای ضوابط و معیار‌های زیر باشد:
    • حداقل ۳۰ هزار یورو حق بیمه برای بروز مشکلات احتمالی را پوشش دهد،
    • حق بیمه بایستی شامل تمام کشورهای عضو شینگن باشد،
    • تامین هزینه های ناشی از بازگرداندن متقاضی به دلایل پزشکی ، نیاز به مراقبت فوری , بستری شدن و یا مرگ. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بیمه مسافرتی شینگن به لینک مراجعه کنید.
  • اثبات محل اقامت توسط کنسولگری که از طریق یکی از موارد زیر انجام می‌شود:
    • رزرو هتل
    • دعوت نامه از طرف میزبان به همراه کپی گذرنامه ایشان
  • اقرارنامه یا تمکن مالی : تمکن مالی بالا ، به افسران ویزای کشور مقصد اثبات می‌کند که متقاضی در پرداخت هزینه های اقامت در این کشور، با مشکلی مواجه نخواهد شد و در پرداخت این هزینه ها، از شخص دیگری کمک نمی‌گیرد. اثبات تمکن مالی به چند روش صورت می‌گیرد:
  • پرینت گردش مالی بانکی شش ماه آخر (Bank Account Statement): متقاضی می‌تواند با مراجعه به بانک مربوطه گواهی مذکور را تهیه کند، لازم به‌ذکر می‌باشد که این گواهی باید حتما ممهور به مهر اموربین الملل بانک و به زبان انگلیسی باشد.
  • تنظیم اقرارنامه‌ی مالی (Sponsorship Letter): چنانچه که متقاضی وسع مالی لازم جهت تامین سفر خود را نداشته باشد باید از طریق دفتر اسناد رسمی اقرارنامه‌ای مالی دال بر اینکه خانواده توانایی حمایت مالی ایشان را دارند، تنظیم کنید.( پرینت حساب سه ماهه‌ی آخر مقر نیز بایستی به سفارت ارائه شود).
  • مدارک الزامی جهت گرفتن ویزای شنگن بر اساس وضعیت استخدام متقاضی
  • مشاغل دولتی: قرارداد استخدامی و یا گواهی اشتغال به کار ، سابقه بیمه، فیش حقوقی (سه ماه آخر)، حکم کارگزینی یا حکم بازنشستگی
  • مشاغل خصوصی: جواز کسب، پروانه بهره برداری، پروانه مطب، کارت نظام پزشکی ، کارت بازرگانی، آگهی تاسیس و روزنامه رسمی تغییرات، لیست بیمه‌ی پرسنل و اشتغال به کار
  • دانش آموزان: ارائه‌ی گواهی اشتغال به تحصیل، گواهی ثبت‌نام در دانشگاه یا مدرسه،
  • بازنشستگان دولت: ارائه‌ی فیش حقوقی بازنشستگی ۶ ماه آخر
  • در صورتیکه همسر شهروند یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستید و شاغل نیستید: گذرنامه‌ی معتبر همسر، سند ازدواج و ارائه‌ی گواهی اشتغال به کار همسر (با ذکر سمت ، تاریخ شروع به کار) به زبان انگلیسی از سوی کشور مقصد. اطلاعات بیشتر در این لینک.
  • درصورتی که افراد خردسال قصد خروج از کشور را داشته باشند مدارک زیر جهت ارائه به سفارت الزامی است:
  • رضایتنامه محضری : در صورتی که فرد زیر سن قانونی باشد اجازه نامه ی محضری والدین جهت ارایه به سفارت الزامی است.
  • برگه حضانت فرزند در مواردی که تنها یکی از والدین قصد نگهداری از خردسال در کشور مقصد را دارد.
  • شناسنامه خردسال
  • امضا و تکمیل فرم درخواست ویزای شنگن توسط والدین
  • شناسنامه و پاسپورت والدین
  • اطلاعات بیشتر
  • درصورتیکه قصد دیدار از اقوام و دوستان خود را دارید، مدارک زیر جهت ارائه به سفارت لازم است: این ویزا برای افرادی صادر می‌شود که می‌خواهند برای دیدار از اقوام دوستان و اشنایان وارد کشورهای دیگر شوند، که به این نوع ویزا ویزای ویزیتوری هم گفته می‌شود.
    • مشخص کردن برنامه سفر یا شرح سفر (همانطور که در بالا توضیح داده شد)
    • پرینت حساب بانکی (ترجیحا شش ماه قبل از درخواست ویزا)
    • درصورت نداشتن موجودی حساب کافی برای سفر می‌توانید یک گواهی رسمی حمایت مالی امضا شده توسط دوست یا خویشاوند خود در کشور مقصد و مورد تایید مقامات رسمی محل اقامت آنها ارئه کنید.
    • دعوت ‌نامه: دعوت نامه اگرچه جزء مدارک ضروری نیست، ولی یکی از مدارکی است که می‌تواند شانس موفقیت درخواست ویزا را تا حدود بسیار زیادی افزایش دهد.چنانچه متقاضی وسع مالی لازم جهت پرداخت هزینه‌ی خود در کشور مقصد را داشته باشد، تنها آدرس و کپی پاسپورت دوستان یا اقوام به همراه تکمیل فرم دعوت نامه کفاف میدهد. در مواردی که دوست و یا خویشاوند شهروند کشور مقصد نیستند، کپی مجوز اقامت شخص نیز الزامی است. اطلاعات بیشتر درباره اخذ ویزای شینگن برای دیدار از دوستان و اقوام

سخن آخر

نکته‌ای که جا دارد در پایان بحث مربوط به مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن به آن اشاره‌کنیم این است که همه این مدارک باید به شکل زنجیر وار و مکمل هم عمل کنند. بدان معنی که  متقاضی باید بتوانند افسر ویزا را متقاعد کند که اولاً برنامه‌ و هدفی مشخص از سفر دارد، ثانیاً تمکن مالی لازم برای پوشش هزینه‌های سفر خود و همراهان را دارد و درنهایت اینکه پس از پایان سفر و پیش از پایان اعتبار ویزا، اروپا را ترک و به کشور مبدأ بازخواهد گشت. ابهام در هرکدام از موارد به‌سادگی می‌تواند به ریجکت ویزای شینگن بیانجامد.

در آخر اینکه تمامی مدارک باید به زبان کشور مقصد ترجمه رسمی شده و به همراه اصل مدارک تحویل سفارت گردد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که مدارک ذکر شده مدارکی هستند که به طور‌کلی برای دریافت ویزای شینگن هرکشوری مورد نیاز می‌باشند، اما هرکشوری ممکن است مدارک جداگانه‌ای را علاوه بر مدارک گفته شده ذکر کند. برای مشاهده نرخ مصوب ترجمه رسمی به سایت ساترا مراجعه کنید.

می‌توان گفت مدارک لازم برای ویزای شینگن فارغ از اینکه از چه کشوری برای ویزا درخواست می‌دهید جز در موارد استثنائی تفاوت چندانی باهم ندارند. مثلاً مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن آلمان همان‌ مدارک لازم برای ویزای شینگن فرانسه است و این قاعده برای مدارک ویزای شینگن ایتالیا نیز صادق است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن