مهاجرت

۹ دلیل اصلی مهاجرت به خارج از کشور

مهاجرت به کشور دیگر پدیده‌ای مختص به دوران مدرن نیست، بلکه پیشینه‌ای دور و دراز دارد! در سراسر تاریخ، انسان‌ها، به دلایل مختلف، از سرزمینی به سرزمین دیگر مهاجرت کرده‌اند. در گذشته، اشخاص برای گذران زندگی، شکار کردن و امنیت بیشتر، از سرزمینی راهی سرزمین دیگر می‌شدند. در دنیای امروز نیز، دلایل دیگری در پس مهاجرت از کشوری به کشور دیگر وجود دارد. طبق آمارهای ارائه‌شده، اروپا رتبه اول، آمریکای شمالی رتبه دوم و آفریقا و آسیا رتبه سوم و چهارم را به خود اختصاص داده‌اند. اما دلایل مهاجرت به هر کدام از این قاره‌ها چیست؟ در این مطلب، هر آنچه باید در مورد دلایل اصلی مهاجرت به خارج از کشور بدانید برای‌تان خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

برای ترجمه رسمی اسناد و مدارک‌تان به دارالترجمه ساترا مراجعه کنید.

دلایل اصلی مهاجرت چیست؟

در پس هر مهاجرت، دلیل مشخصی وجود دارد. هر کسی با هدف مشخصی کشور خودش را ترک می‌کند و راهی کشور دیگری می‌شود. در ادامه، از دلایل عمده مهاجرت برای‌تان خواهیم گفت.

فرار از فقر

یکی از دلایل مهم مهاجرت فرار از فقر است. معمولاً اشخاص به کشوری مهاجرت می‌کنند که فرصت‌های شغلی متعددی برای‌شان وجود دارد و دستمزد و درآمد مردم نیز در آن بسیار بالا است. در واقع، این اشخاص با هدف یافتن شغلی بهتر و پردرآمدتر راهی کشور دیگری می‌شوند. این اشخاص به دنبال اخذ ویزای شغلی هستند.

زندگی باکیفیت‌تر

بسیار از اشخاص به دنبال داشتن زندگی باکیفیت‌تر و بهتر، راهی کشور دیگری می‌شوند. زندگی باکیفیت در ذهن هر شخص تعریف مشخصی دارد؛ برخی از اشخاص با دریافت دستمزد بیشتر، زندگی باکیفیتی را تجربه می‌کنند و برخی دیگر با برخوداری از امکانات فرهنگی احساس می‌کنند زندگی باکیفیتی را دارند.

ادامه تحصیل

ادامه تحصیل یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت است. در کشورهای مختلف، دانشگاه‌های متعددی با رتبه بالا وجود دارد که هر کدام از آن‌ها، در حوزه‌های مشخصی سرآمد هستند و عده زیادی در سراسر جهان، رویای تحصیل در آن‌ها را در سر می‌‎پرورانند. برخی از کشورها امکان تحصیل رایگان را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم کرده‌اند و همین عامل باعث افزایش تمایل اشخاص به مهاجرت تحصیلی شده است.

عشق و ازدواج

امروز، فضای مجازی امکان آشنایی افراد را با یکدیگر فراهم کرده است. در واقع، اشخاص، از طریق رسانه‌های اجتماعی، با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و آشنا می‌شوند و پس از آن، رابطه عاشقانه‌ای بین‌شان شکل می‌گیرد. وقتی ارتباط از راه دور است، یکی از اشخاص باید راهی کشور دیگری شود تا بتوانند همدیگر را ملاقات کنند و زندگی‌شان را در کنار یکدیگر شروع کنند.

تبلیغات برای داشتن زندگی بهتر

برخی از کشورها برای جذب مهاجر بیشتر، تبلیغات می‌کنند و در مورد شرایط ایده‌آل زندگی برای آنان صحبت می‌کنند. برخی از کشورها نیز شرایط پذیرش مهاجر را آسان کرده‌اند و به راحتی، مهاجر می‌پذیرند. برخی از اشخاص نیز در پی مشاهده چنین تبلیغاتی مهاجرت می‌کنند.

استفاده از خدمات درمانی

برخی از اشخاص برای استفاده از خدمات درمانی به‌روز، پیشرفته یا ارزان راهی کشور دیگری می‌شوند. برخی از کشورها خدمات درمان رایگان به شهروندانش ارائه می‌دهند و همین مسئله باعث شده است برخی از مهاجرانی که بیماری خاصی دارند راهی این کشورها شوند.

مسائل اجتماعی و سیاسی

مشکلات سیاسی یکی دیگر از دلایل مهاجرت اشخاص است. معمولاً کسانی که در کشورشان محدودیت‌هایی دارند یا اینکه از لحاظ سیاسی مشکلی برای‌شان پیش آمده است، گزینه مهاجرت را انتخاب می‌کنند تا از این طریق، هویت تازه‌ای را پیدا کنند.

گاهی نیز جنگ، درگیری‌های اجتماعی و مسائلی از این قبیل باعث می‌شوند اشخاص در کشور خودشان احساس امنیت نکنند و ترجیح بدهند کشور دیگری را برای زندگی کردن انتخاب کنند.

عوامل محیطی

عوامل طبییعی، مانند فاجعه‌ها و حوادث طبیعی و تغییر جو از عواملی هستند که اشخاص را به سوی مهاجرت سوق می‌دهند. برای مثال، بلایای طبیعی، از جمله سیل، طوفان و زلزله، باعث می‌شوند مردم خانه و سرزمین خودشان را رها کنند و به کشور دیگری مهاجرت کنند. همچنین عاملی مثل بالا آمدن سطح آب دریا باعث می‌شود اشخاص ساکن حوالی دریا احساس امنیت نکنند و محل زندگی‌شان را ترک کنند.

نزدیکی به طبیعت

در برخی از کشورها، دریا و جنگل وجود دارد و اشخاص برای زندگی در جوار این عناصر طبیعی، راهی این کشورها می‌شوند. در واقع، طبیعت و آرایش آن نیز می‌تواند از دلایل مهاجرت باشد.

تأثیر مهاجرت بر کشورهای مختلف

ورود اشخاص مهاجر تأثیر مهمی بر وضعیت کشور مقصد می‌گذارد. از این تأثیرات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  رشد اقتصادی
  • نیروی کار بهتر
  •   بازار کار انعطاف‌پذیر

اگر می‌خواهید بهترین کشور را برای مهاجرت انتخاب کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم، مطلب ۷ کشور برتر برای مهاجرت را در وبلاگ دارالترجمه ساترا مطالعه کنید.

سخن آخر

تا به اینجا، با دلایل اصلی مهاجرت به خارج از کشور آشنا شدید. در پس مهاجرت هر شخص، دلیل مشخصی وجود دارد. برخی از اشخاص در پی یافتن فرصت شغلی بهتر مهاجرت می‌کنند، برخی از دیگر می‌خواهند از امکانات تحصیلی خوب برخودار شوند، برخی به دنبال رفاه بیشتر هستند. علاوه بر این موارد، ممکن است برخی از اشخاص در پی بروز جنگ در کشور خودشان یا بلایای طبیعی، وارد کشور دیگری می‌شوند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن