آزمون های زبان

آزمون GMAT چیست؟ | در مورد آزمون GMAT بیشتر بدانید!

احتمالا تاکنون نام آزمون GMAT، به گوشتان خورده است! شاید کنجکاو باشید که در مورد این آزمون بیش‌تر بدانید. شاید هم از آن دست افرادی هستید که برای گرفتن پذیرش در دانشگاه‌های خارج از کشور به مدرک قبولی این آزمون نیازمند هستند. بیایید در مورد این آزمون بیش‌تر بدانیم! آزمون  GMAT، یک آزمون استاندارد است و مختص کسانی می‌باشد که قصد ادامه‌ی تحصیل در رشته‌های تجارتی و مدیریتی را در کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا دارند. به عبارت دیگر مخاطبان و متقاضیان این آزمون، متقاضیان ورود به دانشکده‌ها (مدارس) کسب و کار می‌باشند. این آزمون، یک آزمون بین‌المللی بوده و دارای اعتبار بسیار بالایی است و مشابه آزمون‌های آیلتس، تافل و غیره است. البته این آزمون دارای تفاوت‌هایی در ابعاد مختلف می‌باشد. آنچه که در کشور ايران استعداد، مهارت و آمادگي تحصيلي مختص رشته مديريت و سایر رشته‌های مشابه خوانده مي شود، در واقع خلاصه‌ي بومي شده‌ای از آزمون بين المللي GMAT است. اگر شما یا اطرافیانتان قصد ادامه تحصیل در یکی از کشورها و رشته‌های گفته شده در بالا را دارید و با آزمون GMAT آشنا نیستید، حتما با ما در این نوشتار همراه باشید. ما شما را با این آزمون، شرایط، ویژگی‌ها، نحوه ثبت نام، هزینه‌ها و سایر موارد بیش‌تر آشنا می‌کنیم.

آزمون GMAT چیست ؟

آزمون gmat

همانطور که در مقدمه‌ی این متن اشاره شد، آزمون GMAT یک آزمون بین‌المللی معتبر است برای کسانی که قصد ادامه تحصیل در رشته‌هایی مانند اقتصاد، مدیریت، حسابداری، MBA و غیره را در کشورهای کانادا و آمریکا دارند. در واقع می‌توان گفت برای ورود به این رشته‌ها داشتن مدرک این آزمون امری الزامی و ضروری است. متقاضیان جهت ورود به بیش از ۶۰۰۰ دانشگاه در کشورهای گفته شده باید در این آزمون شرکت کنند.  آزمون GMAT مخفف عبارت (Graduate Management Admission Test) بوده و یکی از معتبرترین آزمون‌های دنیا برای ارزیابی و سنجش توانایی‌ها و مهارت های فردی افراد متقاضی برای تحصیل در رشته‌های ذکر شده است. این آزمون، مهارت‌های لازم را  برای متقاضیان فعال در رشته‌هایی که پیرامون حوزه‌های مالی، اقتصادی و مدیریتی است، مورد بررسی قرار می‌دهد. آزمون GMAT میزان دانش متقاضیان را از ریاضی، جبر، هندسه، تجزیه‌ی داده و دستور زبان مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهد. شاید بتوان گفت این آزمون به گونه‌ای طیف گسترده‌ای از سوالات گوناگون را شامل می‌شود، به گونه‌ای که اگر یک متقاضی بخواهد خود را به طور کامل برای این آزمون آماده کند، باید کتاب‌های گوناگونی نظیر کتابهای ریاضی، فلسفه، منطق، اقتصاد و حتی بعضی از کتاب‌های مختص به آزمونهای هوش را مطالعه کرده تا بتواند به نمره قابل قبول در این آزمون دست پیدا کند.

ویژگی‌های کلی آزمون GMAT

  • این آزمون معمولا برای پذیرش در رشته های MBA و MPA و DBA گرفته می‌شود.
  • این آزمون معمولا به صورت کامپیوتری برگزار می گردد.
  • این آزمون هوشمند میباشد.

تاریخچه‌ی آزمون GMAT

انجمن Graduate Management Admission Council  یا GMAC در سال ۱۹۵۳، با همکاری چند مدرسه کسب و کار تصمیم گرفت یک آزمون استاندارد و معین، برای قبول کردن متقاضیان از کشورهای مختلف، ارائه کند. در سال اول برگزاری، این آزمون حدودا ۲۰۰۰ بار برگزار شد. اما اکنون حدودا ۲۳۰۰۰۰ بار در سال برگزار می‌گردد و این امر در واقع نشان دهنده روند صعودی و علاقمندی افراد برای ادامه تحصیل در رشته‌های ذکر شده است. هم اکنون حدودا ۲۱۰۰ مدرسه و ۵۹۰۰ برنامه آموزشی در سرتاسر جهان برگزار کننده‌ی این آزمون می‌باشند.

برگزاری آزمون GMAT-ثبت نام

باید گفت، متاسفانه آزمون GMAT در ایران برگزار نمی‌شود و متقاضیان شرکت در این آزمون، باید  به کشورهای دیگری سفر کنند. کشورهای مانند  قطر، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، امارات (دوبی و ابوظبی) و ترکیه (آنکارا و استانبول) که خوشبختانه کشورهای نزدیک به ایران هستند و این امر شرکت در آزمون را برای متقاضیان تسهیل می‌کند. قابل ذکر است که هیچگونه محدودیتی برای متقاضیان برای اینکه در کدام کشور یا مرکز آزمون بدهند وجود ندارد. از کشورهای اصلی برگزار کننده این آزمون می‌توان به آمریکا، چین، کانادا، کره جنوبی و تایوان و غیره اشاره کرد.

درخواست کنندگان و متقاضیان شرکت در آزمون GMAT، باید ابتدا در مورد کلیت این آزمون اطلاعاتی را مطالعه کنند و سپس برای ثبت نام به سایت https://www.mba.com/exams/gmat مراجعه کرده، اکانت شخصی خود را ساخته و اقدام به تکمیل اطلاعات پروفایل خود کنند. در زیر تصویری از صفحه اصلی سایت ثبت نام آزمون را مشاهده می‌کنید.

ثبت نام در آزمون gmat

  1. به عبارت دیگر، مراحل ثبت نام در این آزمون به صورت خلاصه، بدین شکل است:
  2.  ورود به وب سایت رسمی GMAT
  3. ایجاد اکانت و تکمیل پروفایل بر روی وب سایت
  4. انتخاب گزینه Take a GMAT Exam از قسمت منوی سمت راست در بالا
  5. انتخاب روز و مکان مورد نظر آزمون
  6.  انتخاب دانشگاه مورد نظر جهت گزارش نمره
  7.  و در نهایت پرداخت هزینه
  • ثبت نام در این آزمون، از روش‌های ارسال ایمیل، فکس، تماس تلفنی و نیز به صورت آنلاین امکان پذیر است.
  • هنگام وارد کردن اطلاعات شخصی خود نظیر نام و نام خانوادگی حتما دقت لازم را داشته باشید، زیرا این اطلاعات باید دقیقا منطبق با اطلاعات درج شده در پاسپورت شما باشد تا بعدها به امری مشکل ساز تبدیل نشود!

می توان گفت آزمون GMAT تا حدود بسیار زیادی شبیه به آزمون GRE است. آزمون GMAT معمولا به صورت کامپیوتری برگزار می‌گردد و در این آزمون پاسخ هر سوال در تعیین سوال بعدی بسیار موثر است. در این آزمون داوطلبین نمی توانند هیچ سوالی را بدون پاسخ بگذارند و همچنین نمی‌توانند پاسخ ثبت شده‌ی خود را تغییر دهند. در این آزمون نمره داوطلب به صورت لحظه‌ای مورد محاسبه قرار گرفته و به محض پایان به داوطلب اعلام می‌گردد. نمره داوطلبین در آزمون از عدد ۲۰۰ تا۸۰۰ می باشد. باید خاطرنشان کرد که نمره بخش‌های ارزشیابی نگارش تحلیلی و استدلال یکپارچه به صورت مجزا به متقاضیان اعلام می‌شود. سیستم الگوریتم نمره دهی در آزمون GMAT یک الگوریتم چند معیاره‌ی پیچیده می‌باشد. برای نمره گرفتن باید به این نکته توجه داشت که  تست‌ها به صورت انطباقی ارائه شده و در صورتی که متقاضی به سوالات جواب صحیح بدهد، سوالات بعدی سخت‌تر خواهند بود. هر متقاضی بیش از ۵ بار در طول یک سال نمی‌تواند در این آزمون شرکت کند و فاصله بین دو آزمون حداقل باید ۱۶ روز باشد. در صورتی که متقاضی بخواهد در یکی از دانشگاه های معتبر جهان پذیرش بگیرد، باید نمره ای در حدود ۷۰۰ را از این آزمون کسب کند. باید توجه کرد که مدت زمان مورد نیاز برای ارسال نمره به ۵ دانشگاه مورد انتخاب متقاضی، ۲۰ روز می‌باشد. همچنین باید اشاره کرد که این آزمون به طور کلی در حدود  حدود ۴ ساعت به طول می انجامد. قابل ذکر است که  نمره بالا در آزمون GMAT اثر مستقیمی روی برنامه مدرسه کسب و کار متقاضیان خواهد داشت. باید به این نکته اشاره کرد که متقاضیان می‌تواند تا ۵ دانشکده را برای ارسال گزارش نمره‌ی آزمون خود انتخاب کنند. همچنین امکان ارسال گزارش‌های بیشتر با وجود دارد. البته با هزینه اضافی! در واقع متقاضی باید به ازای هر دانشگاه جدید ۲۸ دلار اضافی پرداخت کند. در صورتی که متقاضی از نمره کسب شده خود راضی نباشد، فرصت این را دارد که دوباره در آزمون شرکت کند. اما باید گفت که تمام نمرات آزمون‌های ۵ سال گذشته در کارت نمره ارسال شده به دانشکده‌های مختلف کسب و کار مورد نظر متقاضیان، قرار خواهند گرفت. شرکت‌کنندگان در این آزمون، می‌توانند بلافاصله پس از پایان یافتن آزمون GMAT، ارسال گزارش نمرات به دانشکده‌های کسب و کار را لغو کنند. باید به این نکته نیز اشاره کرد که در صورتی که متقاضیان نتوانند در زمان تعیین‌ شده برای آزمون، آن را به پایان برسانند، جریمه‌ای مشخص در نمرات آن‌ها لحاظ می‌شود. همچنین، اگر یک متقاضی بخواهد به هر دلیل تغییری در محل آزمون خود بدهد، باید ۵۰ دلار هزینه اضافی بپردازد. نکته دیگر اینکه اگر فردی در آزمون ثبت‌نام کرده و پس از آن قصد لغو آن‌ را دارد، اگر تا ۷ روز قبل از آزمون آن را لغو کند، مقدار ۸۰ دلار به وی عودت داده می شود. اما درصورت درخواست لغو آزمون در کمتر از ۷ روز باقی مانده به آزمون، متاسفانه هیچ مبلغی به متقاضی بازگردانده نمی شود. پس متقاضیان باید به این فواصل زمانی دقت کنند.

 

هزینه‌ی آزمون GMAT

هزینه ثبت نام در آزمون gmta

یکی از مهم‌ترین سوالات پیرامون آزمون GMAT، مبلغ هزینه‌ی این آزمون است که به طور حتم برای متقاضیان شرکت در آن، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هزینه این آزمون برابر با ۲۸۵ دلار امریکا، ۲۵۰ یورو و ۲۲۵ پوند انگلیس می‌باشد. این هزینه با  کارت های اعتباری ویزا /مستر کارت قابل پرداخت می‌باشد. قابل ذکر است که برای امتحان دادن در برخی از کشورها، متقاضیان باید مقدار مالیاتی بر اساس قانون آن کشور را بپردازند. البته، این مالیات علاوه بر هزینه اصلی محاسبه میگردد. مراکز برگزاری آزمون GMAT در اطراف ایران، بدون مالیات هستند.

اهمیت آزمون GMAT

در حدود دو سوم از ۱۹۰۰ مدرسه کسب و کار در جهان برای ورود متقاضیان از کشورهای مختلف آزمون GMAT را برگزار می کنند. بیش‌تر مدارس کسب و کار در آمریکا برای پذیرش و اخذ دانشجو به نمره‌ی قابل قبول آزمون GMAT نیاز دارند. این آزمون می تواند توانایی های عمومی لازم برای تحصیل در رشته های مدیریت کسب و کار، امور مالی، حسابداری، اقتصاد، مدیریت و غیره را مورد سنجش قرار دهد.

بخش‌های مختلف آزمون GMAT

بخش‌های مختلف آزمون GMAT

برای آشنایی کامل و دقیق‌تر با آزمون GMAT، بهتر است با بخش‌های مختلف آن آشنا شوید. این بخش‌ها شامل موارد ذیل است:

۱ . بخش نگارش تحلیلی

۲ .  بخش استدلال یک پارچه

۳ .  بخش مهارت محاسباتی

۴ . بخش مهارت کلامی

در ادامه توضیحاتی را به تفصیل در مورد بخش‌های گوناگون این آزمون ارائه می‌دهیم.

۱ . Analytical Writing Assessment: AWA (ارزشیابی نگارش تحلیلی)

این قسمت از آزمون GMAT، در واقع یک بخش نوشتاری است و مدت زمان آن ۳۰ دقیقه است. در این بخش آزمون، هدف ارزیابی و سنجیدن قدرت و مهارت متقاضی در یک تحلیل معین و سپس نقد آن است. قابل ذکر است که این بخش، از نظر اهداف سنجش، شبیه به بخش نوشتاری آزمونهای آیلتس یا تافل نیست. می‌توان گفت متون این بخش بسیار پیچیده تر از دیگر آزمون های عادی زبان است. ارزیابی در این بخش بدین گونه است که دو نمره ارائه می‌گردد و از میانگین این دو نمره، یک نمره نهایی به متقاضی داده می‌شود. اولین نمره با یک برنامه کامپیوتری ارائه شده و دومین نمره نیز توسط یک فرد تصحیح کننده ارائه می‌گردد.  نمره در این بخش از آزمون GMAT،  از یک تا شش  به صورت نیم واحدی متغیر است. نمره صفر نیز در صورتی داده می شود که داوطلب هیچ پاسخی را ننوشته باشد!

۲ . Integrated Reasoning (بخش استدلال یکپارچه)

مدت زمان این بخش از آزمون ۳۰ دقیقه بوده و در این بخش اقدام به ارزیابی توانمندی متقاضی در تحلیل منابع مختلف اطلاعاتی مانند نمودارها و جداول می‌شود.  این بخش دارای ۱۲ سوال در چهار بخش مجزا است: بخش تفصیر بصری- بخشش تحلیل دو قسمتی- بخش تحلیل جدول و بخش استدلال چند منبعی.

۳ . Quantitative (مهارت محاسبه)

این بخش از آزمون GMAT، در واقع بخش استدلال ریاضی است و هدف آن سنجیدن قدرت و مهارت تحلیل و حل مسائل مختلف ریاضی می‌باشد.  سوالات این بخش تا حدود زیادی نیازمند دانش محاسباتی و جبری است. مباحث گوناگون ریاضی در این بخش در مدت زمان ۷۵ دقیقه برای متقاضیان ارائه می‌گردد.  این بخش دارای نکات بسیار زیاد و پیچیدگی‌های مختلف است و نیازمند دقت و توجه بسیار بالایی از سوی شرکت کنندگان است. سوالات این بخش به دو دسته‌ی حل مسئله و کفایت داده تقسیم بندی می‌شود. نمرات این بخش بین بازه ۰ تا ۶۰ محاسبه می‌شود.

۴ .  Verbal (مهارت کلامی)

بخش کلامی در آزمون GMAT،  با هدف ارزیابی و سنجش توانمندی و مهارت و استدلال، ارزیابی مهارت اصلاح جملات با در نظر گرفتن اصول نوشتاری انگلیسی و همچنین ارزیابی توانایی خوانش متون گوناگون پیچیده طراحی می‌شود. در این بخش متقاضیان مدت زمان ۷۵ وقت برای پاسخ دادن به سوالات دارند. این بخش از آزمون از ۴۱ سوال تشکیل شده و سوالات نیز ۵ گزینه ای می‌باشند.

باید خاطر نشان کرد که در تاریخ ۵ ژوئن سال ۲۰۱۲، بخش استدلال یکپارچه، به بخش‌های دیگر آزمون GMAT، اضافه شد!

جزئیات نمره‌دهی آزمون GMAT

نمره‌ی آزمون GMAT، به صورت یک نمره تفکیکی برای سه بخش جدا از هم و یک نمره نهایی که در واقع ترکیب دو بخش غیرنگارشی آن است برای متقاضی ارائه می‌گردد. حداکثر نمره می‌تواند ۸۰۰ باشد. نمره‌ی بخش نگارش آزمون که در واقع میانگین نمره دو نگارش مستقل متقاضی است، عددی بین ۰تا ۶ خواهد بود. هر دو بخش دیگر آزمون، نمره‌ای بین اعداد ۰تا ۶۰ دارند که پس از محاسبات مشخص، به نمره نهایی تبدیل می‌گردد. به طور کلی،  نمره قبولی ۵۴۰ معیار و میانگین است. برای دانشگاه‌های مقصد، در تصمیم‌گیری‌هایی که اندکی دشوار بوده و درواقع بین دو یا چند متقاضی دارای شرایط مشابه رقابت و مقایسه وجود دارد‌، مقامات پذیرش هر دانشگاه، تنها به نمرات کسب شده در آزمون GMAT اتکا نمی‌کنند، بلکه سوابق علمی، کاری، تجربی و دیگر سوابق مرتبط،‌ نحوه ارائه مصاحبه کنندگان و توانایی‌ها و مهارت‌های مرتبط شخصی را نیز مورد توجه قرار می‌دهند.

منابع آزمون GMAT

سایت رسمی آزمون GMAT یک نرم‌افزار رایگان را جهت آمادگی برای شرکت در آزمون، در اختیار متقاضیانی که در سایت آزمون ثبت نام کرده‌اند قرار می‌دهد. در واقع، این نرم‌افزاری است که برای آزمون واقعی از آن استفاده می‌گردد، بنابراین می‌توان آن را نوعی شبیه ساز برای آزمون واقعی در نظر گرفت و قطعا نقش به سزایی برای آمادگی افراد در آزمون خواهد داشت. همچنین متقاضیان می‌توانند در یک دوره آمادگی برای شرکت در آزمون GMAT نیز شرکت کنند. شرکت‌کنندگان همچنین می‌توانند از منابع گوناگون موجود در سایت QS LEAP بهره‌مند شود.  وب‌سایت رسمی آزمون (www.mba.com)، تمرین‌های رایگانی را به صورت هفتگی برای آمادگی متقاضیان در آزمون ارائه می‌دهد. لازم به ذکر است که نرم‌افزار  GMATPrep که به صورت رایگان ارائه می‌گردد نیز، جز منابع مناسب برای آزمون GMAT می‌باشد. باید خاطر نشان کرد که سوالات آزمون، توسط شورای پذیرش مدیریت تحصیلات طراحی می‌گردد. به عبارت دیگر، شورای مدیریت تصمیم می‌گیرد چه مباحثی با چه نمراتی در این آزمون قرار گیرند. سازمان GMAC آزمون را برگزار کرده، نمرات را حساب می‌کند و به شورای پذیرش ارائه‌ می‌کند.

معرفی کتاب‌های مناسب برای بخش‌های مختلف آزمون GMAT

کتاب های آزمون gmat

. کتاب‌های مناسب برای بخش نگارش تحلیلی:

  • GMAT Analytical Writing: Solutions To The Real Argument Topics
  • Writing Skills For The GRE/GMAT

. کتاب‌های مناسب برای بخش مهارت محاسباتی:

  • The Official Guide For GMAT Quantitative Review 2018
  • GMAT Quantitative Strategy Guide Set, 6th Edition

. کتاب‌های مناسب برای بخش مهارت کلامی:

  • Strategy Guide & Reading Comprehension GMAT Strategy Guide
  • Question Bank And Exclusive Video
  • Critical Reasoning GMAT Strategy Guide & Sentence Correction GMAT
  • The Official Guide For GMAT Verbal Review 2018 With Online

برخی منابع مناسب دیگر برای شرکت و موفقیت در آزمون GMAT

  • Manhattan Complete GMAT Strategy Guide Set, 6th Edition
  • Kaplan GMAT Premier 2018 With 6 Practice Tests
  • The Official Guide For GMAT Review 2018 With Online Question Bank
ایرانیانی که قصد شرکت در آزمون GMAT را دارند، باید در کدام کشورها آزمون دهند؟

متاسفانه این آزمون در ایران برگزار نمی‌شود، اما متقاضیان می‌توانند در کشورهایی نظیر قطر، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان و غیره آزمون دهند.

هزینه ثبت نام در آزمون GMAT چقدر است؟

هزینه این آزمون برابر با ۲۸۵ دلار امریکا، ۲۵۰ یورو و ۲۲۵ پوند انگلیس می‌باشد.

برای ثبت نام در آزمون GMAT باید به چه سایتی مراجعه کنیم؟

درخواست کنندگان و متقاضیان شرکت در آزمون GMAT، برای ثبت نام باید به سایت https://www.mba.com/exams/gmat مراجعه کنند.

آزمون GMAT برای تحصیل در کدام رشته‌ها ضروری است؟

رشته‌هایی مانند اقتصاد، مدیریت، حسابداری، MBA و غیره.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن